Kuidas ennast kaotada ja uuesti leida. Osa 1

Kuidas ennast kaotada ja uuesti leida. Osa 1

Viimased 2 kuud coach’ina on olnud rasked. Osad kliendid on lahkunud, peal on „kirjanikublokk“, emotsioonid on kõikuvad ning esimest korda peale lapsepõlve olen maadelnud terviseprobleemiga. Paar korda olen isegi mõelnud palgatööle minna…

Siia aega on jäänud päevi, kus elu on nagu filmis: olen energiline, suhtlen mängleva kergusega ja osavalt, leian keerulisele olukorrale kiiresti lahenduse ning olen peaosatäitja iseenda elus. Ja siis, näiteks järgmisel päeval,  avastan end oma elus massistseene mängivana. Olen oma identiteedi kaotanud ja liigun kaasa teiste rütmi, kiiruse ja arvamustega. Mina aga peaksin ju oma enese elus peaosa mängima!

Oled sa seda tunnet tundnud?

Tunnet, kui kahtled oma ütlustes, usk enese oskustesse on kadunud, tugevuste asemel näed vaid nõrkusi ja peas on põhjendamatud hirmud. Elu tundub kui üks tihe mets, mille oksad on risti-rästi läbi põimunud ja nende vahelt mööda pääsemine näib olevat paras katsumus. Kõige hullem on veel see, et ratsionaalsel tasandil isegi mõistad, et kõik need hirmud, kõhklused ja kahtlused on asjatud!

Kuhu kadus „mina“?

Kui alles eile sõitsin ma oma enesekindluse laineharjal, siis täna on see laine murdunud ja olen pea ees ookeani põhja liiva kobamas. Minu uskumused, oskused ja tugevused ─ need, mis mulle minu identiteeti loovad on kusagile kadunud.

„Mina“ magab või on kuhugi puhkama jäänud. Kindel on see, et ta on alles. Ma kujutan oma vaimusilmas ette, et ta on kuhugi riidekuhja alla jäänud ja ei pääse sealt välja. Hingata ja olla saab, aga pead tõsta ja häält teha mitte.

Kas see ongi lõpp?

Ei. Kõik alles algab. Coach’i ja ettevõtjana pean harjuma mõttega, et elu on ebastabiilne. Ühel päeval tekib lootusrikkaid koostöövõimalusi ja leian uusi kliente, teisel võib minna kõik vastupidi. Päevad ei ole vennad ja elu käibki üles ja alla.

Kõige enam ongi mind  viimasel kahel kuul saatnud teadmine, et madalseis ei kesta igavesti. Varsti kõik selgineb ja mõistan, kuhu kadusin.

***

Kuidas ma ennast taas leidsin ja mida ma selleks tegin ─ sellest juba mõne päeva pärast…

Jäta kommentaar

Nimi
E-post
Koduleht
Kommentaar